Belçika Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler


Belçika Yapılacak Şeyler - Görülecek YerlerBelçika’ya gitmek için pek çok neden var: Sakin köyleri, gotik katedral ve kamu binaları, geçmişi anımsatan küçük şehirleri, ihtişamlı şatoları ve dillere destan olmuş çikolataları…

Belçika, yüzölçümü olarak küçük bir ülkedir. Bu sebeple de görülecek önemli yerleri genelde birbirine oldukça yakındır. Belçika geziniz boyunca bisiklet kiralayara veya yürüyerek şehir merkezlerini gezmeniz oldukça kolay olacaktır.
Belçika’ya giden pek çok turistin yaptığı ilk iş aslında Grand Palace’ı görmektir. Brüksel'in merkezi buluşma yeri ilan edilen Büyük Meydan'da birçok şeyi bir arada yapabilme şansınız var. Şirin kafe ve restoranlarında oturup bir kahve içebilir veya midye yiyebilirsiniz.
Sizlere önerimiz, günübirlik de olsa Belçika’nın önde gelen şehirleri olan Brüksel, Brugge ve Gent’i mutlaka görmeniz olacaktır. Geziniz sırasında her şehrin kendisine özgü havasını mutlaka hissedeceksiniz.
Brugge’da göreceğiniz manzara; küçük dar sokaklar, bu sokaklardan geçen bisikletliler ve sevimli Belçika evlerinin önünde dantel ören kadınlar olacaktır. Buradaki kanalda tekne turu yaparak şehri boydan boya görebilmeniz de mümkün.
Eğlence amaçlı olarak da eğer kış mevsiminde gidecek olursanız buz festivalini ziyaret edebilirsiniz. Burada buzdan yapılan oldukça ihtişamlı eserler sergileniyor. Ayrıca Brüksel kentindeki Mini Europe'da bulunan minyatür eserlerini de inceleyebilirsiniz.
Biraz da Belçika mutfağına değinelim. Şarap ve peynire düşkünlüklerinden dolayı Fransız mutfağına benzetilse de aslında Belçika mutfağı bundan çok daha fazlasıdır. Masalarından eksik etmedikleri temel yiyecekleri patatestir. Lüks restoranların menülerinin baş sayfalarında patates ve patates yemekleri yer almaktadır. Bir diğer önemli belçik mutfağı simgesi ise dillere destan Belçika çikolatasıdır. Bu çikolatayı daha önce denemiş olsanız da bir de anavatanında tadına bakmanızı öneririz.
Ayrıca Belçika bira fabrikaları ülkesidir. Ülkenin her bir yanına dağılmış olan bira fabrikalarını ziyaret edebilir, burada bira yapımını öğrenebilir ve biraların enfes tadına bakabilirsiniz.
Hediyelik eşya olarak ise birbirinden süslü dekorlara sahip Belçika çikolatası satan dükkanlardan süslü çikolatalardan alabilirsiniz. Dantel de yine ülkeye özgü bir gelenektir ve iyi bir hediye alternatifidir.
Belçika'da size gezinizi hatırlatacak birçok küçük obje de bulabilirsiniz. Özellikle Belçika'nın ünlü eserlerinin, minik boyutlarda yapılan heykellerini satın alarak eşe dosta hediye edebilirsiniz.
Eğer alışveriş adına aradığınız şey lüks mağazalar vemarkalı ürünler ise, Brüksel'de Borsa Binası'nın çevresinde bu dükkanları bulabilirsiniz. Sablon Caddesi’nde çok sayıda ünlü mağaza ve butiği bir arada bulabilirsiniz.