Koh Samui Adası


Koh Samui AdasıKoh Samui, Tayland Körfezi'nde olup karaya yaklaşık 15 km uzaklıkta olan bir adadır.

247 km kare büyüklüğündeki Samui Adası'nda yaklaşık 50.000 kişi yaşamaktadır. Tek bir ana yol vardır. Bir araç ile tüm adanın çevresini 1 saatte dolaşabilirsiniz.
Adanın başkenti Nathon'dur, buradan anakaraya ulaşmak için feribot iskelesi de bulunur. Havalimanı ise adanın eğlence merkezleri Chaweng ile Bangrak arasındadır. Adanın en güzel sahilleri de Chaweng ve Lamai Beach plajlarıdır.
Hindistancevizi ve palmiye ağaçları tüm adayı sarmıştır ve bu görüntüsü ile cennet adası unvanını almıştır. Yerleşim planındaki bir binanın yüksekliği, herhangi bir hindistancevizi ağacının büyüklüğünü geçemez, Koh Samui sadece bu özelliği ile bile diğer hiçbir turizm bölgesine benzemez.
Deniz mahsulleri ve egzotik meyve cenneti Tayland, sayısız sos ve çeşni ile yaratılan otantik lezzetlerin ana yurdudur. Kırmızı biber, taze nane, misket limonu, yer fıstığı ve Hindistan cevizi başta olmak üzere egzotik tatlar ile yapılan eşsiz karışımlardan oluşan Tai Mutfağı oldukça zengin bir mutfaktır.
Koh Samui Adası ülkenin genelinde olduğu gibi çok uygun fiyatlarla en güzel yemekleri ve içecekleri buraya gelen misafirlerine sunmaktadır. Özellikle bu cennet adayı simgeleyen kokteyler ve deniz mahsulleri adanın en güzel spesiyaliteleridir.
Koh Samui’de güneş batımından sonra, Lamai ve Chaweng Sahilleri hareketli bir gece hayatına başlar. Lamai ve Chaweng Sahilleri boyunca herkese uygun bar ve restoranlar bulunmaktadır. İstenirse müziğin yoğun atmosferinin bulunduğu bar ve diskolarda sabaha kadar eğlenilebilmektedir. Genellikle cennet adasına uygun lezzet ve görüntüdeki kokteyller barların en popüler içeceklerdir.