Kingston

Kingston

Jamaika'nın başkenti ve başlıca limanı olan Kingston, Blue Dağları'nın önünde, adanın güneydoğu kıyısı boyunca uzanır.

Adanın güneydoğusunda yer alan Kingston, gemilerin yanaşmasına çok elverişli olan doğal limanı, tatil ve turizm merkezi Palisadoes Yarımadası ile açık denizden korunur. Şehri Port Royal ve Norman Manley Hava Alanı'na bağlayan uzun bir kum birikintisine sahiptir.

Kingston, ABD'nin güney bölümünde en çok İngilizce konuşulan şehir olma özelliğine sahiptir.
Kingston ve Sn Andreaw mahalleleri ve yerel yönetimleri, 1923 yılında tek bir çatı altında birleştirilmiştir. Büyük Kingston ya da kısaca KSAC diyebileceğimiz kurumsal alan sadece Kingston Mahallesi'ni içermez, bunun yanında eski şehir merkezi ve Port Royal'i de kapsar.
2001 yılı nüfus sayımlarına göre Kingston'ın nüfusu 100 bin civarında iken St Andrew'in nüfusu 550 bini ancak geçmektedir. Kingston, doğu, batı ve kuzeyinde St Andrew ile sınırlandırılmıştır.
İklimi sıcaktır, yıllık ortalama sıcaklık 26 derecedir. Kent, tarihi boyunca kasırga ve depremlerden zarar görmüş ama doğal limanını, aynı zamanda bir turizm merkezi olan Palisadoes Yarımadası'nın kum setleri korumuştur.
Adanın güneyinde bulunan kent ticaret, bankacılık, ulaştırma ve sanayi merkezidir. Sıcacık bir iklimi olan bu kentte yaşayanlar da son derece sıcakkanlı. Ünlü West İndies Üniversitesi’nin de bulunduğu, yaşamın reggae müziği ritminde aktığı bu kente bayılacaksınız.