Marakeş


MarakeşFas'ın güney kesimindeki Tensift bölgesinde yer alan Marakeş, ülkenin doğrudan Fas Kralı'na bağlı dört kentinden biridir.

Ülkenin ilk başkenti olma özelliğini taşıyan şehir Atlas dağlarının dibinde bulunmakta ve Atlantik ile Fas arasında bir geçiş noktası oluşturmaktadır.
Birçok kuzey Afrika şehrinde olduğu gibi hem eski yerleşim yerine hem de yeni bir yerleşim alanına sahip olan şehrin nüfusu 1 milyonu geçmektedir. Menara Uluslararası Havaalanı'na sahiptir ve trenlere ülkenin diğer önemli kenti Kasablanka'ya bağlanmaktadır.
Marakeş şehri Fas'da geleneksel geniş ticaret pazarına sahiptir ve ayrıca Afrika ve Dünya'da en faal alanlardan biridir Djemaa el Fna. Faaliyet, telaş içindeki alan, akrobatlar, hikâye anlatıcıları, dansçılar ve müzisyenler ile doludur. Alan yiyecek stantlarına dönüşerek meşgul hayatı ile kocaman bir açık hava restoranlarına dönüşür.
Marakeş'te hem devlete, hem de özel işletmeye ait otobüsler görev yapıyor. Otobüsler sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar seferlerini sürdürüyor. Birçok güzergâhta da gece otobüsleri görev yapıyor.
Kışın gündüzleri 20 derece olan sıcaklık geceleri çok düşüyor. Bu yüzden yanınızda kalın bir şeyler mutlaka bulundurun. Gidilecek en uygun dönem sonbahar ve ilkbahar ayları.
Uzun yıllar Fransız egemenliği altında yaşayan, 1953 yılında bağımsızlığına kavuşan Fas'ta, ana dil Arapça olmasına rağmen en yaygın konuşulan dil Fransızca. Resmi dairelerin ve sokak tabelalarının üzerinde Arapça'nın yanı sıra mutlaka Fransızca da yer alıyor.