Kopenhag Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Kopenhag Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Danimarka’nın başkenti olan Kopenhag aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir ve turizmin kalbi burada atar.

Kopenhag kentinin nüfusu yaklaşık 2 milyon civarındadır. Şehrin adı, Danimarka dilinde tüccar limanı anlamına gelmektedir.

Kanalların birkaç parçaya böldüğü küçük bir İskandinav kentidir Kopenhag. Trafiği oldukça düzenli olan kentin otobüs ve metro ağı da oldukça gelişmiş durumda. Otobüslerin nerede kaldığını ve istenilen durağa ne zaman geleceğini duraklardaki panolardan takip edebilirsiniz.
Kopenhag’da çok sayıda sanat galerisi ve müze bulunmaktadır. Danimarka halkı, genel olarak okumayı seven ve kültürlü insanlardır. Burada insanların resim ve güzel sanatların diğer dallarına verdiği önem sizleri şaşırtabilir. Kopenhag için tam bir entellektüalite merkezi diyebiliriz.
Müzeleri gezdikçe Danimarkalılar’ın sanata verdiği önemi daha da iyi anlayabilirsiniz. Çünkü her bir sanat eserinin karşısında dakikalarca durup inceleme yapıp kendi aralarında tartışıyorlar genelde. Eğer sanata ve sanat tarihine ilginiz varsa bu şehri mutlaka görmeniz gerekir. Öyle ki, Floransa’daki Davud heykelinin birebir kopyası da bu şehirde mevcut.
Kopenhag, diğer Danimarka şehirleri gibi genellikle soğuk ve ayazın görüldüğü bir şehirdir. Bu nedenle geziniz sırasında etraf komple karla kaplı olabilir. Eğer yaz mevsiminde bu şehri gezmeyi planlıyorsanız, şehir içi ulaşım için bisikleti tercih edebilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlarla günlük veya haftalık bisiklet kiralayan pek çok küçük dükkan var Kopenhag’da.
Kopenhag’da konaklamak için ise seçeceğiniz otelin liman bölümü olan Nyhavn bölümünde olmasında yarar var. Böylece liman boyunca da yürüyüşler yapabilirsiniz ve şehrin merkezine yakın olursunuz.
Kopenhag’ın dünyaca ünlü simgesi ise Küçük Deniz Kızı heykelidir. Danimarka dilinde Den lille havfrue olarak adlandırılan bu heykel Kopenhag'da Langelinie limanında bir taşın üzerinde bulunmaktadır. Bu heykelle ilgili pek çok hediyelik eşya da günümüzde dükkanlarda satışa sunulmaktadır.
Kopenhag, aslında 1 saat içinde gezilebilecek kadar küçük bir alana yayılmış durumda. Fazla yüksek olmadığı için bisiklet kiralayıp yarım saatte bile gezebilirsiniz.
Kopenhag denilince akla ilk olarak irili ufaklı limanları ve kanalları gelir. Ayrıca parkları, bahçeleri, gölleri ve bisiklet yollarıyla tam bir huzur şehridir burası.
Kentteki en cazip turistik aktivitelerden birisi bir bot kiralayarak Eski Kanal turuna çıkmaktır. Bu turlardan birine katılmadan şehirden ayrılmamanızı öneririz. Bot kiralamaya alternatif olarak su otobüslerini de kullanabilirsiniz ve Sealand adasını görebilirsiniz.
Ayrıca, Tivoli Bahçeleri kentin görülmesi gereken yerlerinden bir diğeridir. 1843 yılında kurulmuştur bu lunapark ve bulundurduğu ağaçlar ve tiyatro sahnesiyle oldukça değişik bir atmosfere sahiptir. Tivoli Bahçeleri’nde 26 eğlence makinesi, 150 konser alanı ve eğlence parkı bulunmaktadır.