Cannes


CannesFransız Rivierası'nın dinlenme ve eğlence kenti olan Cannes, Fransa'nın güney kesiminde, Nice kentinin güneybatısında bulunur.

Hilal biçimindeki Napoule Koyu'nda bulunan Cannes, sırtını korunaklı ormanlık tepelere yaslar. Kumsalın kıvrımını izleyerek uzanan palmiyeli Promenade de la Croisette'in çevresi lüks otellerle doludur. Limana yatlar ve transatlantikler uğrar. Kentte iki kumarhane bulunur.
Şehri gezmenin en iyi yolu yürümek. Dar sokaklar ve geniş kaldırımlar zaten araba kullanımını teşvik etmez nitelikte. Ancak yine de özellikle Croisette boyunca taksi bol. Yürümeye alternatif olan bisikletler ve mopetlerse son derece kullanışlı ve birçok yerden kiralanabiliyor.
Şehirde alışverişin kalbi hiç kuşkusuz La Croisette Bulvarı'nda atar. Yol boyunca karşınıza çıkacak lüks butikleri ve tasarım dükkânlarını bir günde gezip bitirebilirsiniz. Paris'in Saint-Honoré'sini andıran bulvarda haute-couture giyim ürünlerinin yanı sıra mücevher, deri giyim ve aksesuar, güzellik salonları, dekorasyon mağazaları da yan yana yer alır.
La Croisette Bulvarı'nın hemen arkasında yer alan Rue d'Antibes, Cannes'daki alışveriş hayatının en önemli noktalarından biri. Şehirli bir şıklığa sahip olan cadde, yeni geçirdiği renovasyonla daha şık bir hal aldı. Geniş kaldırımları ve pahalı butikleriyle burası sadece alışveriş için değil, görmek ve görülmek için de ideal.
Cannes kenti, gelirinin büyük bir bölümünü turizmden sağlar; bunun beşte biri kış turizminden gelir. Turistlerin beşte ikisi yabancı ziyaretçilerdir.
Kentte uluslararası bir çiçek pazarı vardır. Pazarın en gözde ürünü 1835'te Santo Domingo'dan getirildikten sonra yaygın biçimde yetiştirilen mimozadır.
Günümüzde kıyıya yakın Lérins Adaları'ndan Saint-Honorat'ta oturan keşişler, burada Vhartreuse'e benzeyen Lerina adlı bir likör yaparlar. Ünlü Fransız siyasal tutuklu Demir Maskeli Adam, yakınlardaki Sainte-Marguerite Adası'na hapsedilmiştir.
Amacınız gezip görmekse Cannes bu amaca çok da uygun bir yer değil. Eski şehir merkezi Le Suquet'de bulunan Musée de la Castre, şehrin kültürel ve sanatsal açıdan en önemli noktalarından.
Le Palais des Festivals et des Congrès, tabii ki de şehrin en temel noktası zira ünlü Cannes Film Festivali burada gerçekleştiriliyor.
Mougins ise Cannes'da es geçmemeniz gereken bir yer. Burası, Picasso'nun, hayatının bir bölümünü geçirdiği şirin bir kasaba.