Belarus


BelarusAvrupa'nın doğu kesiminde bulunan Beyaz Rusya, batıda Polonya, kuzeybatıda Letonya ve Litvanya, kuzeyde ve doğuda Rusya Federasyonu ve güneyde Ukrayna ile komşudur.

Belarus'un başkenti Minsk'tir. Beyaz Rusya'nın toplam nüfusun %80'i etnik Beyaz Ruslardan oluşur. Bundan sonraki en büyük etnik gruplar Ruslar, Polonyalılar ve Ukraynalılardır.
10 milyona yaklaşan Belarus nüfusunun çoğunluğu Minsk'te ve başkent çevresindeki kentsel alanlarda yaşamaktadır.
1995 yılında yapılan referandumdan bu yana ülkede iki resmi dili uygulaması vardır: Beyaz Rusça ve Rusça. Belarus anayasası resmi din ilan etmez ancak nüfusun çok büyük bir kısmı Rus Ortodoks Hıristiyanlık dinine bağlıdır. Popüler olan ikinci din ise Roma Katoliği'dir.
Oldukça güvenli bir ülke olarak nitelendirilen Belarus'ta mimari daha çok Almanya ile benzerlik gösterir. Şehirde bulunan alt caddeler, sokaklar ve yollar birçok Avrupa ülkesinde olduğundan daha temiz ve düzenlidir.
Ülkede henüz büyük ve lüks oteller bulunmuyor. Yeni yeni yapılan otel binaları göze çarpıyor. Ulaşım oldukça rahat. Çünkü oldukça düzenli bir taksi sistemi var. Taksileri telefonla arıyorsunuz ve sizi bulunduğunuz yerden alıp çok ucuz fiyatlara istediğiniz yere bırakıyorlar.
Başkent Minsk ise gece hayatı ile ünlüdür, Her kesime hitap eden gece kulüpleri ve diskolar sabaha kadar eğlence sunarlar misafirlere. Oldukça güvenli bir şekilde eğleneceğinizden emin olabilirsiniz. Çünkü ülkede resmi polisten daha çok sivil polis bulunuyor.