Brugge Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler


Brugge Yapılacak Şeyler - Görülecek YerlerBrugge geziniz boyunca patates kızartması ve çikolataya doyacak, deneyecek, faytonla şehri ve küçük teknelerle de kanalları gezerek bir gün nasıl geçecek anlamayacaksınız.

Brugge kentine başkent Bürüksel'den kalkan trenlerle 1 saat gibi kısa sürelerde ulaşılabilir. Bu kente vardığınızda sizi sakinlik ve romantizm karşılayacaktır.Belçika 'nın adeta başka yüzünü anlatan huzur veren evleri ve sevimli ara sokaklarıyla Brugge gezgincilerine her mevsim yapabilecekleri keyifli aktivite seçenekleri sunuyor.
Brugge'u gezmenin en kolay yolu şehri yaya olarak dolaşmak veya bisiklet kiralayarak turlamaktır. Şehirde metro yoktur ve aslında metroya gerek de yoktur. Oldukça küçük bir alana yayılmış olan Brugge'da fayton gezisi de yapabilirsiniz. Ayrıca sandal veya bot kiralayarak veya teknelerle şehrin içinden geçen nehir boyunca tüm kenti izleyebilirsiniz ve farklı bir açıdan görme şansı yakalayabilirsiniz.
Brugge geziniz boyunca Belçika mutfağının sembolleri olan çikolata ve biraların tadına mutlaka bakmanızı öneririz. Dönerken sevdiklerinize bu çikolatalardan hediye götürebilirsiniz. Ayrıca Brugge'da bulunan pek çok bira fabrikasından dilediğinizi seçip gezebilir ve bira yapımını öğrenebilirsiniz. Midye tava da yine Brugge'da ünlü olan yiyeceklerden bir diğeri…
Hediyelik olarak bir diğer alternatifiniz ise kuşkusuz ki dantel. Belçika geleneği olarak oldukça meşhur olan dantellerden alıp sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
Gezilecek yerlerin başında gelen Aşk Gölü'ne gidebilir ve burada ördeklerin süzülüşünü seyredebilirsiniz. Sonrasında birkaç saatlik tarihi binalar arasında yürüyüp geçmişe keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Ardından da Michelangelo'nun Meryem ve Çocuk anıtını görmeye gidebilirsiniz.
Eğer Brugge'a kış aylarında gitmeyi planlıyorsanız “'Buz Festivali”'ni kaçırmamanızı öneririz. Bu eğlenceli festivalde yapılan nefes kesici heykelleri izleme fırsatını kaçırmamanızı öneririz. Tabi ki bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayın.
Keyifli bir Brugge gezisi diliyoruz sizlere.