Brugge


BruggeKendinizi film stüdyosunda hissetmek istiyorsanız ilk tercihiniz kesinlikle Brugge olmalı…

Belçika'nın başkenti Brüksel'den 100 kilometre uzaktaki bu şehre Brüksel'den karayolu veya demiryolu ile çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. 1 saatlik bir yolculuk sırasında varacağınız Brugge ise, şehrin içinden geçen nehri, sandalları, yemyeşil ağaçları ve tarihi Belçika evleriyle sizlere kendinizi film setinde hissettirecek.
Brugge, Belçika'nın diğer şehirleri gibi küçük bir alana yayılmış durumda. Fakat bu gezebileceğiniz çok az yer olduğu veya yapılabilecek az aktivite olduğu anlamına gelmiyor. Bu küçücük şehirde aslında oldukça fazla ilgi çekici unsur bir arada bulunuyor ve küçük bir alana yayıldığı için de hepsini rahatlıkla görebiliyorsunuz.
Brugge kenti, XIV. yüzyılda Avrupa'nın önde gelen ticaret merkezlerinden biriyken, zamanla kanalları ne yazık ki çamur doluyor ve ekonomik hayat burada sonlanıyor. Fakat Brugge için aslında bu durum çok da kötü sonuçlara yol açmamış. Bu olaylar sonucunda şehir günümüze kadar hiç bozulmadan gelebilmeyi başarmış.
Kentin merkezinde tarihi Markt alanı bulunuyor. Burada ayrıca Belçika'nın en ünlü saat kulesi olan Belfort'u da görebilirsiniz. Günümüze kadar pek çok yangın atlatmasına rağmen hala görünümünü koruyan bu kule tam 83 metre uzunluğunda. Çan kulesindeki 47 adet çanla ise müzik yapılıyor ve tüm Brugge halkına duyuruluyor. Çan sesleri geldiği zaman kulağınıza, Arnavut kaldırımlı yollarda yürürken bir yanınızdan da faytonlar geçiyor. Böylece 20002li yıllardan kopup Ortaçağ'da yaşamaya başlamışsınız gibi bir atmosfer oluşuyor
Brugge evlerine de değinelim biraz. Bu evler 2. Dünya Savaşı'ndan zarar görmeden günümüze kadar ulaştığı için Orta Çağ havası yaratıyorlar sokaklarda. Klasik Belçika mimarisiyle yapılan binaları mutlaka görmenizi öneririz. Zaten eğer kanalda sandal turu yapacak olursanız sağlı ve solu olmak üzere iki yanınızda size eşlik ediyor olacaklar.
Belçika denilince akla gelen ilk üçlü çikolata, bira ve dantel de Brugge'da kendini oldukça hissettiren unsurlar. Bu şehirde de çikolataların tadına bakabilir, hediyelik dantel alabilir ve bira fabrikalarını gezerek yapılışına şahitlik edebilirsiniz.
Oldukça keyifli bir Brugge gezisi geçirmenizi dileriz.