Brüksel Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Brüksel Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Brüksel, açık alanda yapılabilecek aktiviteleriyle tüm sene boyunca misafirlerine hoş zamanlar yaşatıyor.

Brüksel’e adım attığınızda şehri gezmeye Büyük meydan grande palace isimli meydandan başlayabilirsiniz. Burada eski yapılarıyla göz dolduran ve Belçikalıların buluşma noktası olarak uzun süreler kullandığı bir meydan.

Brüksel oldukça küçük bir şehir. Görebileceğiniz pek çok ünlü ve tarihi bina aslında dar bir alanda toplanmış durumda. Bu nedenle vaktiniz size oldukça yeterli olacaktır. Kalan vakitlerinizi günübirlik de olsa Brüksel’in küçük mahallelerini gezerek geçirebilirsiniz.
Mini Europe isimli bölgeyi ziyaret etmenizi de öneririz. Burası Haliç’te bulunan Miniatürk’e oldukça benziyor. Avrupa’daki ünlü binaların küçük birer kopyasını bu açık alanda görebilirsiniz.
Belçika denilince akla ilk gelenler ise kuşkusuz çikolata, bira ve danteldir. Brüksel de bunlardan nasibini almıştır. Belçika çikolatalarının tadına bakabilir, dantel eşyalar satın alıp sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Ayrıca şehrin dört bir yanına yayılmış olan bira fabrikalarını dolaşabilir ve bira tadımı yapabilirsiniz.
Şehri boydan boya görmek için ise en güzel yol kuşkusuz tekne turu. Tekne turu sırasında şehre hayran kalmamak elde değil.
Ayrıca, tadı bazılarımızın hoşuna pek gitmese de Brüksel lahanası buraya gelmişken mutlaka tadına bakılması gereken yiyeceklerden bir diğeri. Bu sebzeyi anavatanında mutlaka denemenizi öneririz.
Brüksel’de şehir içi ulaşımla ilgili de birkaç tüyo verelim. Şehir trafiği oldukça az. Bu nedenle araba kiralayabilirsiniz. Fakat aslında pek de gereği yok. Belçika halkı gibi siz de bisiklet kiralayabilir ve seyahatinizi hem ucuza getirip hem de dar sokaklarda gezmenin tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda ülkede çok gelişmiş bir tren ve metro ağı da bulunuyor.
Brüksel geziniz için şimdiden iyi eğlenceler dileriz.