Danimarka Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Danimarka Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Ulaşımın çok rahat olduğu Danimarka’da hemen hemen her yere yürüyerek ya da bisikletle gidebilir ve pek çok aktiviteyi bir güne sığdırabilirsiniz.

Danimarka, 2 milyon nüfusuyla gelişmiş bir Kuzey Avrupa ülkesidir. Saati, Türkiye’den bir saat geridir. 3 saatlik bir uçak yolculuğu sonucunda vardığınızda sizleri oldukça hoş bir ülke karşılıyor olacak. Ülkenin içindeki ulaşımı metro, tren, otobüs, taksi veya kişisel bisikletlerle sağlayabilirsiniz.

Danimarka Krallığının en önemli şehirleri arasında başkent Kopenhag ve Helsingor, Gedser, Ronne, Aarhus, Odense, Aalborg sayılabilir.
Danimarka’da ulaşım diğer pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi oldukça rahattır. Ulaşmak istediğiniz her yere, hemen hemen her saatte otobüs ve tren bulabilmeniz mümkün olduğu gibi günlük olarak bisiklet de kiralayabilirsiniz. İlave olarak, bir kıyıdan bir kıyıya geçmek için köprülerin olmadığı yerlerde küçük gemileri ulaşım için kullanabilirsiniz. Size tavsiyemiz ise günlük şehir turlarını bisikletle yapmanız yönünde olacaktır. Özellikle Kopenhag’da, bisiklet yolları trafik kurallarına uygun olarak özel bir şekilde düzenlenmiştir.
Danimarka, pek çok bira fabrikasına ev sahipliği yapıyor. Bu fabrikalar ülkenin pek çok yerine dağılmış durumdalar. Kopenhag’dakiler ise gerçekten de gezilip görülmeye değer cinstenler…
Kopenhag geziniz boyunca Tivoli bahçelerini de görmeden dönmemenizi öneririz.
Danimarka’daki çoğu şehir genel olarak küçük kasabacıklardan meydana gelmiştir. Tatiliniz boyunca özgür bir şekilde bu küçük kasabaların sokaklarında kaybolup şehrin soluğunu hissedebilirsiniz. Bu sokaklar gece de ayrı bir havaya bürünüyor ve oldukça canlı oluyor.
Alışveriş yapmak için en güzel seçeneğiniz ise eğer Kopenhag’a yolunuz düşecek olursa Stroget caddesidir. Burası Kopenhag’ın en ünlü caddesidir ve sadece yayalara özel olan bu cadde her zaman rengarenk vitrinler ve alışveriş yapan cıvıl cıvıl insanlarla doludur. Bu caddedeki irili ufaklı pek çok mağazadan hediyelik eşya, kıyafet ve ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi bir arada bulabilirsiniz.
Hediyelik eşya olarak dönüşte yanınıza ünlü deniz kızı heykellerinden satın alabilirsiniz. Bunun dışında hemen hemen her Avrupa ülkesinde olduğu gibi üzerinde Danimarka'ya özgü eserlerin yer aldığı magnetler, tabaklar veya kupalardan da alıp sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.
Danimarka’ya özgü yemeklere de değinmekte yarar var. Buradaki tatiliniz boyunca mutlaka Danimarka peynirlerinin tadına bakmanızı öneririz. Ayrıca, Danimarka mutfağına özgü olan “Danimarka salatası” da denenebilecek alternatifler arasında yer alıyor. Bu salatada midye ve karides gibi deniz ürünlerine ilave olarak pirinç ve tarçınla yapılan değişik bir sos da bulunuyor.
Danimarka seyahatiniz için şimdiden keyifli günler geçirmenizi dileriz.