Dubrovnik Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Dubrovnik Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Adriyatik’in incisi: Dubrovnik

Dubrovnik, son zamanlarda yediden yetmişe dünyanın dört bir yanından gelen turistler tarafından hem Orta Çağ izlerini taşıması açısından hem de meşhur Dalmaçya Kıyıları için oldukça tercih edilen bir şehirdir.
UNESCO Dünya Mirasları listesindeki “Eski Şehiréi gezerek başlayabilirsiniz Dubrovnik tatilinize. Burası için şehrin kalbi diyebiliriz.
Dubrovnik, tarihle modernizmin eşsiz bir şekilde harmanlandığı bir şehirdir. Bunu dükkanları, kiliseleri ve farklı mimari yapıları gezip gördükçe çok daha iyi anlayacaksınız.
Onofrio Çeşmeleri Dubrovnik’in en önemli yapılarındandır. Buradan kana kana su içmeden Dubrovnik’ten ayrılmayın deriz. Çeşmeler, Eski Şehir’de yer alır.
Şehrin en işlek caddesi ise Stradun’dur. Kaldırımları yağmur ertesinde parıl parıl parlar. Muhafızlarıyla ünlü Pile Kapısı ile başlar bu ünlü cadde. Dar sokaklarında ise pek çok dükkan bulunur. Buralardan alışveriş yapabilirsiniz.
Sizleri büyük bir misafirperverlikle ağırlayacaktır Dubrovnik esnafı. Bu küçük dükkanlardan el yapımı takılar alıp sevdiklerinizde dönüşte hediye olarak götürebilirsiniz.
Dubrovnik’ten ayrıca çeşit çeşit zeytinyağı da alıp hoş bir anı olarak götürebilirsiniz.
Eğer doğru zamanlarda Dubrovnik’teyseniz Shakespeare’in özellikle Hamlet oyununu Lovrijenac Kalesi’nde izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Bu kale günümüzde müze ve tiyatro salonu olarak kullanılıyor.
Adriyatik kıyılarının bu en büyüleyici şehrine yolculuğunuzu şayet yazın gerçekleştirdiyseniz, 1950‘den bu yana devam eden Dubrovnik Yaz Festivali’ni mutlaka izleyin ve kendinizi oyun ve eğlencenin atmosferine teslim edin.
Geceleri de oldukça renkli oluyor Dubrovnik. Dalmaçya Geceleri ile ünlü olan şehirde eğlenceli geceler sizleri bekliyor olacak.
Ve elbette ki Dalmaçya Kıyıları’nın berrak turkuaz rengindeki sularında yüzmediğiniz bir Dubrovnik gezisi düşünemiyoruz…
Sizlere şimdiden keyifli günler geçireceğiniz bir Dubrovnik tatili diliyoruz.