Floransa Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Floransa Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Travel Leisure dergisinin araştırmasına göre, Floransa dünyada en çok görülmek istenen şehirlerin başında geliyor.

Dante, Boccaccio, Leonardo da Vinci, Botticelli, Michelangelo gibi sanat tarihine geçen isimlerin yaşadığı, eserlerine yansıttığı şehir her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Müzelerindeki zengin sanat koleksiyonu kadar, restoranlarındaki lezzetleriyle de dikkat çekiyor.

  • Tiramisulu dondurma yiyin. İçinde tiramisu parçaları olan bu tadı mutlaka renkli Gelateria'lardan birinde keşfedin. Eğer hava güzelse tabii ki Gigli'de (Via Roma 1r) dışarda oturun. Dondurmanız biraz pahalıya gelse de buna değecektir.
  • Turistik hediyeler için: San Lorenzo pazarı. Pazar yazın her gün açık. Kışları bazı pazarlar kapalı. Pazarlık yapmanızı tavsiye ederiz. Adres: Piazza San Lorenzo
  • Domuz Heykeli’nde şansınızı deneyin. Mercato Nuovo (Yeni Pazar) önündeki domuz heykeli ile ünlü. Bir dilek tutarak domuzun ağzına bozuk paranızı sürtüyorsunuz. Eğer paranız bıraktığınızda yerdeki deliklerden birine girerse dileğiniz olacak demektir. Eğer girmese yeniden deneyebilirsiniz.
  • Mükemmel manzara için Piazza Michelangelo. Burası Floransa'yı tepeden görebileceğiniz bir alan. Turist otobüslerinin mutlak uğrak yeri.Buraya gitmek için 12 yada 13 numaralı otobüse binebilirsiniz. Floransa'nın yeşil bahçeleri ve güzel evlerini görün.
  • Giardino Baboli (Piazza Pitti)’de öğle yemeği molası. Eğer hava güzelse Arno nehrinin diğer tarafında kalan bu bahçeye mutlaka gidin. Paketlenmiş bir öğle yemeği molası için ideal bir yer.
  • Hesaplı alışveriş için Coin (Via Calzaiuoli 56r) ve Upim (Piazza della Republica) ya uğrayabilirsiniz. Tasarımcı kıyafetleri için ise Via de Tornabuoni ve Via della Vigna Nuova'ye gidebilirsiniz.
  • Floransa'nın daracık sokaklarında kaybolmaya bırakın kendinizi. Her yol ya Arno'ya ya da Duomo'ya çıkacağından kaybolmanız imkansız. Tarihi Binaların, bina kapılarının ve sokak lambalarının keyfine varın.
  • Rex Coffee’de arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Burası İtalyan ve yabancı gençlerin akşamları bir araya gelmek için uğradıkları bir yer. (adres: Via Fiesolana 23r) Bu sokak üzerindeki Trattoria'larda el yapımı taze İtalyan makarnasının tadına bakabilirsiniz. Aklınızda olsun, Gnocchi Alla Gorgonzola favorilerden biridir.
  • Yellow’da pizza keyfi. Floransa'nın en popüler pizzacılarından Yellow’da pizza yemeden dönmeyin. Oldukça kalabalık olmasına rağmen yer bulmakta sıkıntı çekmeyeceğiniz, pizzalarıyla ünlü güzel bir restaurant. (adres:Via Proconsolo 39 r) Duomo'ya çok yakın.