Londra

Londra

İngiltere'nin başkenti olan Londra dünyanın en önemli iş ve finans merkezlerinden biridir.

Yaklaşık 8 milyonluk nüfusuyla AB'nin 2. kalabalık kentidir. Bağlı yerleşim birimleri ile birlikte (Greater London) nüfusu 12 - 15 milyondur. 300'den fazla farklı dil konuşulmaktadır.

Londra, uluslararası turizmin kesişme noktasıdır. Dünyanın en kalabalık hava trafiği Londra hava trafiğidir. 5 uluslararası havaalanı bulunmaktadır. Bunların en büyüğü Heathrow'dur. Heathrow dünyanın en fazla uluslararası yolcu taşıyan havaalanıdır.
En önemli turistik mekânları, Parlamento Binası, Tower Bridge, Londra Kulesi, Buckingham Sarayı, Trafalgar Meydanı ve Londra Gözü'dür. Londra Büyük Şehri, Londra Şehri (City of London), Westminister Şehri ve 31 metropoliten bölgeden oluşur.
Yeşili bol olan bir şehirdir. Londra'da 143 adet kayıtlı park ve bahçe vardır. Thames Nehri şehri ikiye böler.
Londra metrosu, dünyanın en eski metrosudur. 1863 yılında Metropolitan Railway ismiyle açılmıştır. Londra metrosunun yapılma amacı o zamanlar at arabalarından oluşan trafiğin yoğunluğunu azaltma amacıydı. Yapılan ilk hatlarda da bilinen en gelişmiş teknoloji olarak buharlı trenler kullanılmıştır. Şehrin belli yerlerinde hala kömür dumanını atma amacıyla açılan havalandırmalar mevcuttur.
Alışverişi seviyorsanız Marble Arch, Oxford Circus ve Tottenham Court Road amacınıza ulaşabileceğiniz yerlerdir. Burada İngiltere’nin yüksek sınıfına ait tekstil mağazalarını ve daha fazlasını bulabilirsiniz.
Knightsbridge’de Harvey Nichols ve Harrods de dâhil olmak üzere birkaç zengin tasarımcı butiği ve dünyaca ünlü mağazalar vardır. Covent Garden’da birçok trendi mağaza, yemek yiyebileceğiniz yerler, kapalı pazar ve sokak çalgıcıları vardır.
Biraz sıra dışı bir şeyler yapmak için Greenwich, Camden or Portobello Road Market gibi başkentteki 70 pazardan birine gidin. Burada mükemmel alışveriş deneyimi kazanabilir ve antika eşyalardan elbiseye, eski ve yeni eşyalara, aksesuarlara ve mobilyalara kadar her şeyi satan birçok küçük dükkâna uğrayabilirsiniz.