Los Angeles


Los AngelesLos Angeles, Büyük Okyanus'un doğu kıyısında bulunan, nüfus sayısına göre ABD'nin ikinci en kalabalık şehridir.

Güney Kaliforniya'da Pasifik Okyanusu boyunca uzanan Los Angeles, kentsel bir yayılım gösterir. Kaliforniya Eyaleti'nin bir kenti olan Los Angeles, ABD'nin en kalabalık 2. kentidir. Melekler Şehri olarak anılan Los Angeles, rüyalar üzerine inşa edilmiş bir kenttir.
Los Angeles, Hollywood Şöhretler Kaldırımı ile ışıltılı Hollywood rüyası, su fıskiyeleriyle insanı hayran bırakan park ve bahçeler rüyası, Beverly Hills ve Bel Air'deki gösteriş rüyası, Santa Monica ve Malibu'daki benzersiz plajlar rüyası, Disneyland fantezi dünyasının yaşattığı rüya ve her yönüyle dünya standartlarının üzerindeki kaliteli ve canlı yaşam rüyasından meydana gelen bir kenttir.
Los Angeles dünyanın eğlence başkentidir. Bu durum, Hollywood bölgesinin ve kentteki eğlence mozaiğinin doğal bir sonucudur.
Los Angeles metropol alanı, Los Angeles, San Bernardino, Riverside, Ventura ve Orange vilayetlerini ve 16 milyonun üzerinde değişik etnik ve ekonomik geçmişe sahip insanları barındırmaktadır. Los Angeles yanlış olarak birçok kez "Güney Kaliforniya" olarak adlandırılmaktadır, ancak coğrafi olarak San Diego ve Imperial vilayetleri de başta olmak üzere birçok bölüm göz ardı edilmektedir.
Şehri NBA'de Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers, WNBA'de Los Angeles Sparks temsil eder.
Venice Beach, Marina del Rey, Beverly Hills, Santa Monica ve Hollywood gibi dünyaca meşhur ilçeleri içinde barındıran Los Angeles'ın içinde bulunduğu Kaliforniya'nın valisi de ünlü film yıldızı Arnold Schwarzenegger'dir.