Malta

Malta

Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşur. Takımadalar arasında en büyüğü olan Malta 237 km², Gozo 68 km² ve Comino 2 km² yüzölçümüne sahiptir.

Güney Avrupa ülkesi olan Malta, Akdeniz'in merkezinde bulunan bir adalar topluluğudur, Sicilya'nın 93 km güneyinde ve Tunus'un 288 km doğusunda bulunur.

Malta Adaları, yumuşak geçen kışları ve sıcak yaz sezonuyla sağlıklı bir iklime sahiptir. Soğuk rüzgârlar, kar, don ve sis Malta'da bilinmeyen terimlerdir. Nisandan sonra seyrek olmakla birlikte yazın neredeyse hiç rastlanmayan yağışlar en çok Eylül ile Nisan ayları arasında görülür.
Dünyanın en küçük ve en yoğun nüfuslu ülkelerinden biri olan Malta, 300 km²'lik bir alan üzerine kuruludur. Resmi başkenti Valetta, en büyük şehri ise Birkirkara'dır. Esas ada, birçok küçük şehirden oluşmuştur ki bu adanın toplam nüfusu Eurostat'a göre 400 bine yakındır.
Ulusal Malta Dili ve İngilizce olmak üzere ülkenin iki resmi dili vardır. Uzun bir Hıristiyanlık geçmişine sahip olan Malta, İncil'e göre Aziz Paul'un bulunduğu yerdir, Katoliklik Malta'da resmi ve egemen dindir.
Malta ekonomi olarak sıkıntı çekmeyen bir ülkedir. Ülkede evsiz bulunmamaktadır. Nüfusun yoğun olmaması sebebiyle halkın refah düzeyi normaldir.
Ülkenin gelirlerinin yaklaşık %97'sini turizm oluşturmaktadır. Özellikle dil okullarının bunda etkisi vardır. Ülkede 50'den fazla dil okulu bulunmaktadır. Gelirlerin geri kalan kısmı ise ufak çaplı ihracattır. İngiltere, Çin, Libya ve Suudi Arabistan ile ekonomik açıdan iyi ilişkiler içerisindedir.