Golden Sands (Altın Kumlar)


Golden SandsBulgaristan'ın tatil cenneti Golden Sands, Karadeniz'in batı kıyısında 1.800 hektarlık bir alan üzerinde altın gibi parlayan kumları ile uzanıyor.

Varna'ya 18 km uzaklıkta bulunan Golden Sands'in kuzeyinde Kranevo, güneyinde St. Konstantin ve Elena tatil beldeleri yer alıyor. Golden Sands'in kıyı uzunluğu 4 km civarında iken, eni ise 100 metreye kadar çıkabiliyor.
Kalkerli yapıdan oluşan Frengenskoto Plato'sunun heyelan ve erozyon yoluyla aşınması sonucunda, Karadeniz'in batı kıyısındaki bu güzide kumsal ortaya çıkmış. Frengenskoto Plato'sunu, Golden Sands'ten yemyeşil büyük ağaçlar ve çalılıklar ayırıyor. Denizini ise, Karadeniz'in mineral su pınarları canlandırıyor.
Golden Sands'te yaz aylarında sıcaklık 27 C civarında geziyor, dolyaısıyla diğer şehirlerden ve hatta ülkelerden birçok tatilci bu beldeyi tercih ediyor.
Zlatni Pyasatsi Doğa Parkı'nın koruması altında bulunan Golden Sands'te iyi korunmuş olan manastırlar bulunuyor. Aralarında en iyi durumda olanı ise Aladzha Kaya Manastırı. Tatil alanına oldukça yakın bulunan manastır dışında Balchik şehri de gidip görülebilecek yerlerden biri ve Golden Sands'e uzaklığı sadece 30 kilometre.
Golden Sands'te gazinolar, barlar, mini golf sahaları, at arabaları ile gezinti, su kaydırakları, su sporları gibi birçok aktiviteyi lisanslı gözetmenlerin ve eğitmenlerin eşliğinde yapabiliyorsunuz. Eğer yüksek sezonda Golden Sands'te bulunursanız, eğlenceli yarışmalardan birini izleme fırsatı bulabilir, hatta cesaretiniz varsa katılıp kendinizi de deneyebilirsiniz.
Hangi yarışmalar var derseniz, hemen isimlerini sıralayalım: En Güçlü Erkek Yarışması, Miss ve Miss Zlatni Yarışması, Satellite Tenis Turnuvası, Eski Model Araba Yarışları ve Uluslararası Dans Festivali...
Yüzlerce otelin ve onlarca villanın bulunduğu Golden Sands'te yüzme havuzlu oteller, fitness salonlu tesisler, farklı yarışmalar ile keyfin ve eğlencenin ne demek olduğunu yeniden sorgulayacağınız bir tatil sizi bekliyor...