Turunç / Marmaris




Turunç / Marmaris



23 Nisan tatilini fırsat bilip güneyde hava güzeldir denize gireriz düşüncesi ile Turunç'a gitmeye karar verdik. İzmir'den Marmaris'e gelip, İçmeler mevkine doğru devam ettikten sonra Turunç yoluna geliyorsunuz, eskiden yol yokmuş, deniz ulaşımı varmış, daha sonra yol açılmış, yol ağaçların arasından dağa tırmanma ve dağdan inme olarak tanımlanabilir, virajlara ve çukurlara dikkat. İzmir'den araba ile yaklaşık 3,4-4 saatte ulaşabilirsiniz.





Hava 23 Nisan olmasına rağmen gayet sıcaktı, 3 günde denize girebildik, denizi gayet temiz, kaldığımız Özcan Otel'in denize sıfır deniz tarafı odaları idi. Odaların manzarası çok güzel, fakat odaların içinin elden geçmesi gerekiyor.






Turunç aslında küçük bir koy, baştan sonra yürüseniz 20 dk lık bir sürede yürüyebilirsiniz, denize bir arka sokakta çarşısı var, havası temiz, yazın çok sıcak oluyormuş ama Nisan'da keyifli bir havası vardı. Yazın tekneler ile Marmaris'e ulaşım da oluyormuş ama daha mevsimi açılmamıştı. Bir yan koyu Kumlubük, orasıda araba ile 5-6 dk mesafede, güzel bir koy.



Toplam 2 gece 3 gün kaldık, dinlendik, çok fazla sosyal aktivite olduğunu söyleyemeyeceğim, kafa dinlemek temiz hava almak yüzmek için tavsiye edilir.








İlgilenenler için bazı linkleri aşağı ekliyorum