Sakız Adası-Yunanistan

Sakiz
Gecen yil ilk kez Sakız adasına gelmistik ve cok begenmistik
Bu yil yine birhaftasonuicin gelelim dedik
Ege birlik firmasindan gidis donus 16 euro verip biletlerimizi aldik
Gecen sene 35eurodan toyota yaris kiralamistik ama bu sene acaip bir kalabalik vardi ve ucuz arabalarin hepsi bitmisti, bizde 45eurodan suzuki jeep kiraladik (cok memnun kaldik diyemeyecegim bu jipten, cok salliyor, ben kullanmadim baska bir arkadasim kullandi)
Gecen sene Mesta koyunde kalmistik, bu sene degisiklik olsun diye havaalanina yakin "Kambos" bolgesinde "Voulamandis House" kaldik, araba kiraladigimiz kisi o oteli zor bulursunuz dedi, oteli aradi, otel sahibi yol ustunde bir benzincide bizimle bulustu, otele kolayca gittik. Otel aslinda eski bahce icinde bir ev, odalar tas, buyuk, eski dolaplar komidinler var, asma bahcesi kuyusu var, fiyati gecelik 60 euro (kahvalti dahil), temmuz sonu yuksek sezon icin bence normal.
Denize girmek icin adanin guneyindeki komi beache gittik, denizi düz olur bu ruzgarda dediler, burasi guzel bir sahil, sezlong ve semsiye icin para vermedik, sadece ictiklerimize verdik, oglen yemegi icin otel sahibinin tavsiye ettigi yine komi beachte "karavela" adli restaurant'a gittik, burada turistten cok yunanli yemek yiyordu. Yemekleri guzel ve fiyatlari makul. 18.30 a kadar sahilde kaldiktan sonra once "prygi" (http://www.chiosonline.gr/pyrgi.asp) koyune gittik, bu koyde evlerin degisik bir dış deseni var, vaktiniz varsa dolaşılabilir, köyu dolastik, manavdan acur (yunancasida acuri imis) aldik, bir kismini elimizde acur gorunce anirmaya baslayan tarlanin ortasina bagli bir eşşeğe verdik. İkinci duragimiz mesta koyu oldu, burasi bence daha guzel bir koy (http://www.chiosnet.gr/mesta/)
Koylerden sonra otele donduk, aksam yemegi icin kaldigimiz yere yakin bir restauranta gittik (burayıda otel sahibinin babasi onerdi, Turkiye'de Çesme Çiftlikkoyden buraya göçmüş atalari zamaninda, sempatik bir aile). Burada salata, kalamar,ispanak kofte, kizarmis peynir, barbun, karagoz, tekir, uzo, kahve, sakizli muhallebiye (4 kisi) 73 euro hesap verdik. Garson tüm yemekleri Türkçe söylüyor yani dil bilmesenizde bi zorluk cekmezsiniz.
2.gun 8 gibi kalktik, otelin bahcesinde guzel bir kahvalti edip odamizi bosalttik, 9.30 gibi arkadaslarimiz bizi aldı, düştük yola. adanin geçen sene geçmedigimiz kuzey tarafina gidelim dedik, otelin sahibide o tarafida gorun dedi, bu tarafa gidecekseniz mutlaka arabaniz olması lazim, araba ile Sakiz merkezden yaklasik 45-50 dk suruyor. Bol virajli, daglari inip cikan, ormanlar arasindan giden bir yol, guzel ama biraz yorucu, araba tutuyorsa bastan bi ilac alinabilir. Biz volissos koyune yakin lefkathia plajina gittik (otel sahibi tavsiyesi uzerine) plaj guzel, ufak, tasli, semsiye/sezlong var (bedava) 2 bira 4 euro, buraya kadar hersey cok güzel ama deniz soğuk, soğuk otesi, buz kovasi, bir an hiçbir sey hissetmiyorsunuz, ama tertemiz,  etrafinizda baliklar yuzuyor, çok fazla turist yok, daha cok yerli halk geliyor, burada yemek yok ama yan koyda kucuk bir balikci kasabasi var orada yiyebilirsiniz, biz 3 gibi buradan ayrildik, lagarda koyune gidelim yemek icin dedik, sakiz merkezin kuzeyinde bir yerde ama dagi asip gittik gittik gelemedik saat 16.30 oldu, kucuk bir balikci koyune girdik yemek icin 17.30 da donus feribotu icin hizlica yedik, ahtapot, izgara kalamar, salata, sarma, cacik,bira, ikram dondurmalar dahil 4 kisi 40 euro hesap odeyerek ucuzluk rekorumuzu kirdik ;)

Herkese keyifli geziler