Hong Kong


Hong Kong

Çin'in güney kıyısında bulunan Hong Kong, Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı bir özel yönetim bölgesidir.

Uluslararası alanda Çin Halk Cumhuriyeti tarafından temsil edilen Hong Kong, polis gücü, askeri sistemi ve medeni  ukuk gibi iç işlerinde tamamıyla bağımsızdır. Kozmopolit ve kapitalist bir yapıya sahip olan Hong Kong, Doğu ve Batı'yı buluşturan özgün kentlerden biridir. Pearl Nehri Deltası'nda bulunan ve 260'tan fazla adaya sahip bu muhteşem bölge, doğa, su ve modernitenin buluşma noktasıdır.
Hong Kong, Asya'nın en büyük serbest pazarı ve limanı, en işlek ticaret, endüstri ve turizm merkezidir. Hong Kong'ta geçerli para birimi Hong Kong Doları'dır.
Hong Kong'un yayıldığı adalar grubu dağlıktır. Buralarda düzlüklere pek az rastlanır. Düzlükler denizin doldurulmasıyla elde edilmiştir. En yüksek yeri 551 m ile Victoria Zirvesidir.
Nüfusun hemen hepsi Çinlidir ve büyük bir kısmı Budisttir. Bunun yanında Konfiçyüscüler, Müslümanlar, Hindular, Museviler, Hıristiyanlar ve Taoistler de bulunur.
Hong Kong bir sürü adadan oluştuğu için bu şehirde gezmenin en iyi yolu tekneleri ya da feribotları kullanmaktır. Feribotlar beş dakikada bir kalkar ve 06.30 - 23.30 arasında sefer yapar.
Hong Kong, Doğu ile Batı'nın bütünleştiği bir kenttir. Bu armoni, zengin kültürel varlığın başlıca sebebidir. Çok sayıda sahne sanatları merkezi, tiyatro, dans, film, müzik, konserler, çeşitli festivaller ve diğer kültürel etkinlikler, kentin kültür hazinesini meydana getiren önemli unsurlardır. Hong Kong için Asya'nın eğlence başkenti demek yerinde olacaktır. Eğlence, kentin en önemli promosyon aracıdır.
Kentte sofistike performanslara ev sahipliği yapan çok sayıda tiyatro bulunur. 1977 yılında inşa edilen Hong Kong Repertuar Tiyatrosu, kentin en önemli profesyonel tiyatrosudur. Burada, başta yerel, yabancı ve klasik performanslar olmak üzere 200'ü aşkın çalışma sahnelenir. Sun Beam Tiyatrosu, Kho Shan Tiyatrosu ve Kwai Tsing Tiyatrosu, kentin diğer önemli tiyatro merkezlerindendir.